ARMANDO
100% WŁOSKI MAKARON PSZENNY
PRODUKCJA
De Matteis jest szóstym, największym producentem makaronów na świecie
- 2 zakłady produkcyjne.
- 16 linii do produkcji makaronu.
- Własny młyn.
- Pozycja strategiczna: 80 km od głównych portów; 100 km od kolei.
- Blisko głównych obszarów uprawy pszenicy durum.
EKOSYSTEM
Producent, Rolnicy i Konsumenci. Każdy odgrywa ważną rolę w ekosystemie Armando, który zasilany jest zaangażowaniem i pasją każdego pracownika.
PSZENICA
ARMANDO
Nasza pszenica
ARMANDO jest wyjątkowe, ponieważ produkowane jest tylko z wyselekcjonowanych odmian 100% włoskiej pszenicy, które spełniają standardy naszych specyfikacji rolników: pszenica o minimalnej zawartości białka 14,5%, skłonność do przerabiania na makaron oraz zrównoważona ilość i jakość glutenu, aby makaron był smaczny i zdrowy.
MŁYN
Pszenica jest mielona na mąkę we własnym młynie.
Mniej niż 10% włoskich producentów makaronów posiada własne młyny bezpośrednio połączone z fabryką makaronów. Kontrolujemy każdy etap przetwarzania pszenicy, od czyszczenia po przemiał, aby uzyskać zawsze świeżą mąkę i zapewnić niepowtarzalny smak naszego makaronu.
FABRYKA MAKARONU
Urządzenia do mielenia pszenicy oraz do produkcji makaronu są zaawansowane technologicznie. Zintegrowany system zakładu produkcyjnego makaronu oraz młyna pozwala na bezpośredni transport zmielonej mąki między tymi miejscami. Woda do produkcji pochodzi z krystalicznie czystych źródeł Irpinii. Nasi mistrzowie kontrolują każdy etap produkcji, aby zachować najwyższą jakość makaronu.
- +48 789 277 533
- pastarmando@italiantrade.int.pl
- ul. Twarda 18, 00-105 Warszawa