PSZENICA I SOCZEWICA
Danie gotowe od ręki, idealne jako pyszny posiłek, doskonałe do zup lub sałatek.
Wysoka zawartość błonnika. Źródło żelaza, fosforu i cynku
ZŁÓŻ ZAMÓWIENIE
DUŻO WŁÓKNA, ŹRÓDŁO ŻELAZA, FOSFORU I CYNKU
Soczewica należy do rodziny motylkowatych. Słowo soczewica pochodzi od kształtu „soczewki”. Soczewica, najstarsza ze wszystkich roślin strączkowych, była uprawiana już 7000 p.n.e. w Azji.
Są znane z wysokiej wartości odżywczej i są dobrym źródłem białka i węglowodanów złożonych; są również bogate w żelazo, fosfor i witaminy z grupy B.
Istnieje niezliczona ilość odmian soczewicy, ale najlepsze są te uprawiane we włoskich regionach, takich jak Umbria.
NATURALNIE PYSZNE O DUŻEJ ZAWARTOŚCI SKŁADNIKÓW ODŻYWCZYCH
Mieszanka pszenicy (50%) z soczewicą (47%)
gotowana na parze, doprawiona oliwą z oliwek
extra vergine. Taki sposób przygotowania
pozwala na zachowanie wszystkich walorów
odżywczych i smakowych. Bardzo wysoka
zawartość błonnika, żelaza, cynku, fosforu oraz
niska zawartość tłuszczów nasyconych.
Znakomity, gotowy dodatek do zup i sałatek.
100% WŁOSKA PSZENICA Z ŁAŃCUCHA DOSTAW ARMANDO
Pszenica o wyjątkowej jakości tylko z upraw Armando.