PSZENICA I SOCZEWICA

Danie gotowe od ręki, idealne jako pyszny posiłek, doskonałe do zup lub sałatek. Wysoka zawartość błonnika. Źródło żelaza, fosforu i cynku
ZŁÓŻ ZAMÓWIENIE

PRZEJDŹ DO KONTAKTU I ZŁÓŻ ZAMÓWIENIE

ul. Twarda 18, 00-105 Warszawa

DUŻO WŁÓKNA, ŹRÓDŁO ŻELAZA, FOSFORU I CYNKU

Soczewica należy do rodziny motylkowatych. Słowo soczewica pochodzi od kształtu „soczewki”. Soczewica, najstarsza ze wszystkich roślin strączkowych, była uprawiana już 7000 p.n.e. w Azji. 

Są znane z wysokiej wartości odżywczej i są dobrym źródłem białka i węglowodanów złożonych; są również bogate w żelazo, fosfor i witaminy z grupy B.

Istnieje niezliczona ilość odmian soczewicy, ale najlepsze są te uprawiane we włoskich regionach, takich jak Umbria.   

NATURALNIE PYSZNE O DUŻEJ ZAWARTOŚCI SKŁADNIKÓW ODŻYWCZYCH

Mieszanka pszenicy (50%) z soczewicą (47%) gotowana na parze, doprawiona oliwą z oliwek extra vergine. Taki sposób przygotowania pozwala na zachowanie wszystkich walorów odżywczych i smakowych. Bardzo wysoka zawartość błonnika, żelaza, cynku, fosforu oraz niska zawartość tłuszczów nasyconych. Znakomity, gotowy dodatek do zup i sałatek.

100% WŁOSKA PSZENICA Z ŁAŃCUCHA DOSTAW ARMANDO

Pszenica o wyjątkowej jakości tylko z upraw Armando.